Valentine’s Day

Crezi că ești deja pregătit de Ziua îndrăgostiților?

Ai reușit să obții acea rezervare mult dorită la un restaurant fabulos, ai plasat comanda la florarul de încredere și după multe nedumeriri ai hotărât cadoul ales pentru mâine. Toate bune până aici, dar ce ai de gând să porți?

Poate fi ultimul lucru la care te-ai gândit însă ți-aș sugera să nu lași acest aspect pe ultima sută de metri, pentru că ar fi păcat deodată ce te-ai străduit așa mult pentru toate celălalte amănunte. Să fim sinceri, ai putea purta acel tricou colorat de care te-ai atașat și ‚sneakersii’ de weekend și tot te-ar iubi în egală măsură, dar i-ar face o deosebită plăcere ca tu să subliniezi faptul că ai acordat o atenție și ținutei tale, fapt care ar marca-o pentru că s-ar gândi că încă doreșți ca ea să fie atrasă de tine.

Aici îți pot oferi câteva sfaturi în ale stilului pentru a ieși la restaurant într-un outfit cât mai potrivit de Ziua îndrăgostiților.

 Faptul că deja ai planificat totul cu lux de amanute și știi că o vei impresiona, nu este totul. Va trebui să acorzi o anumită importanță ținutei tale pentru că ea o va face cu siguranță și nu ai vrea să fi într-un dezechilibru de imagine pe toată durata serii și să o pui într-o lumina proastă, pentru că asta va gândi fiind într-un spațiu public și un restaurant elegant. Așadar vei opta pentru un costum deoarece va fi alegerea potrivită și fi sigur că ea va aprecia mai mult decât tricoul adorat și tenesii din weekend. Probabil ai alege un costum simplu cum ești de regulă obișnuit, însă îți recomand să mergi pe un costum la două rânduri de nasturi cu un rever bluemarin sau negru, o vei impresiona cu siguranță.

Nu uita însă că scopul este de a apărea bine îmbrăcat și atent la ținută pe măsura locației nu de a fi mai elegant decât ea, făcând-o să se simtă inconfortabil. În acest sens, completează ținuta cu o cămașă bespoke albă uni, într-o culoare complementară cu costumul și o pereche de pantofi tip Oxford negri.

Dacă alegerea unui costum este prea mult pentru tine sau nu se pretează locației alese, poți merge foarte bine pe un blazer bluemarin tweed, asortat cu o pereche de pantaloni Chinos-slim-fit bej, o cămașă bespoke Oxford albastru deschis și o pereche de mocasini maro închis din piele care se vor asorta cu o curea cafenie. Aici mai poți adaugă un detaliu, o cravată de sezon în micro fantezie care va denota faptul că dorești să adaugi un pic de formalitate pentru a marca ocazia.

Trebuie să mai iei în calcul vremea specifică lunii februarie și dacă este cazul să ai cu tine o umbrelă, și aceasta să fie oarecum apropriată ținutei tale, nu cea a copiilor uitată în portbagaj. Iar dacă vremea este întradevăr friguroasă și adversă îți sugerez un cardigan pe sub blazer care împreună cu cămașa bespoke albă sau albastru deschis va crea un outfit și mai potrivit. Nu în ultimul rând, să ai la îndemână o eșarfă de cașmir și mănuși din piele, acestea vor sublinia aerul sofisticat și atenția la detalii dacă sunt alese în concordanță cu ținuta și culorile acesteia.

Apoi când vine vorba de încălțăminte vei alege ceva elegant precum locația în care vei merge, iar o pereche de pantofi Oxford negri din piele, Clarks îți sugerez aici, vor fi alegerea potrivită.

Până aici a fost…de restul pe parcursul serii te ocupi tu, eu în materie de consultant de imagine ți-am dat avizurile de rigoare pentru a face o figură pe măsură (precum cămașa aleasă, tot pe 
măsură…nu una oarecare, ci a ta).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *